Esküvői videó újratöltve

Esküvői videó második etap

Egy újabb rövid vágattal leptek meg minket.
Én sokféle feldolgozásban és módon szeretem ha felcsendül a kedvenc dallamom, a Canon D major, esküvőnk másnapján vágtam is egy videót erre.

Sümegen a nászút alatt a videósok kérdezték milyen zenére vágják meg a videónkat? Olyan zene kellett, ami egyben komoly is és bulis is, így találtunk egyet, amit izibe elküldtünk a videósoknak, így született meg az alábbi videó.

A jövőre való tekintettel érdemes lehetne bedobni olyan technológiákat, amik előremutatóak, főleg, ha pénzt kérnek érte. A Drón technológia elbírta volna a 4k technológiát, valamint ez vonatkozik a videók minőségére is. Mostanában a 360 fokos kamerámmal szoktam mókázni, az is tud egyet s mást. Mindenesetre furcsa, de igen nagy a látogatottsága az esküvői honlapunknak, bár már 10 hónapja volt a Nagy Napunk. Igyekszünk legalább évente friss tartalommal feltölteni. 🙂

Esküvői helyszín – Előtte és utána

Esküvői helyszín

Előtte utána kulisszafotóval készültünk. Mutatunk egy kis kulisszatitkot az esküvőnkről, ilyen volt és ilyen lett. A helyszínen mi készítettünk minden díszletet, Eszterrel szorgosan tüzdeltük teli a LOVE hungarocelt virágokkal, szüleim az ültetőkártyákat rakták ki, Eszter anyukája pedig a Harsányi feliratot igazgatta, miközben Báttya pedig a lampionok komponálásával foglalatoskodott. A székszoknya felhúzás hab a tortán, néhol meg kellett küzdeni a tépőzárral. Míg a hátsó hűtőt beröffentettem, és telepakoltam az italokkal, Eszterék a terítőt és a díszletet készítették, egy szó, mint száz, szupi volt. 🙂 Főleg a kis vízgyöngyök berakása a kis tégelyekbe, melyekre Zsolt sógorom mondta, hogy nagyon finomak voltak… 🙂

esküvő helyszín előtte utána kép

Pici türelmet még a videókra/képekre, linken jelenik meg majd itt. 🙂

díszítés esküvő

Esküvői meghívónk – templomi :)

Esküvői meghívónk – templomi

Nagy örömmel hírül adjuk,
az Esztert ím férjhez adjuk.
Bekötik ám majd a fejét,
Miklós kérte meg a kezét.
Mint madár a hűs forrásra,
mint a dongó a kis virágra,
mint süni egy szép almára,
úgy találtak Ők egymásra.
Jó Isten is egybekösse,
várunk ám az Esküvőnkre!

Aki ajándékban gondolkodik, akkor

Nem kérünk mi tárgyi dolgot,
aranyat vagy kis smaragdot,
csak pénz kell, abból is sok,
kis fészkünkbe kelleni fog.

Aki meg csak meglesne, 

Ne feledjétek: MINDEN kedves ismerősünket várjuk nagy szeretettel a templomi esküvőnkre! 

2018. május 5., 15:00
izbégi Szent András
Katolikus Templom
(2000 Szentendre,
Templom utca 2.)

Eszter & Miklós #esküvő

 

Esküvői honlapunk :)

Esküvői weboldalunk Analitikája

Sziasztok, Ma 2018.02.17. van. Ki tudja még mit hoz a jövő, 

Feltámadt bennem az elemző, esküvői weboldalunk analitikáját kihasználva közzétesszük az elmúlt év adatait Nektek is! Ez a weboldal 2017.05.07-én indult, azaz az elmúlt 286 nap adatai a következőképp festenek. Esküvői honlapunkat 316 felhasználó kereste fel, és a weboldalon eltöltött átlagos idő 3 perc 54 másodperc.

A legtöbb látogató a főoldalon keresztül érkezett meg, a leglátogatottabb aloldalunk (ez az adat számunkra is érdekes) a „helyszín”. A helyszín rész egy állócsillag, nemigen változtatjuk, második helyen a „rólunk” oldal végzett.

Esküvőnk kalória-kalkulátorán már több, mint 1 508 100 kalóriát, azaz egymillió-ötszáznyolcezer-száz kalóriát kattintottatok össze. Aggodalomra és ijedelemre semmi ok, a sok kacagás és tánc az esti lagzin kalóriaégető hatású lesz! 🙂

Weboldalunk világhírű! Külföldről 67 ember látogatott. A képen a világoskék mezők 1-2 embert jelölnek, a legsötétkékebb mező Magyarország, ahonnan összesen 249 ember érkezett. Najó, ez az adat kicsit csalóka, igaziból ebből a statisztikából nem a világhírűséget lehet kikövetkeztetni, hanem csupán annyit, hogy a 316 ismerősünk közül 67-en tartózkodtak külföldön, amikor a weboldalra látogattak.

esküvői weboldal analitika

Aminek nagyon örülünk, hogy a weboldal eddigi 316 látogatójából 231 ember ismét visszatért a ide. Köszönjük a sok látogatást, és egyben szeretnénk külön üdvözölni azt kitartó 5 látogatót, akik rendszeresen 6 naponta felkeresik a oldalunkat. (szerintem ezek mi vagyunk Eszterrel 😀 +család 🙂  -de sosem lehet tudni – a Google semmilyen személyes adatot nem ad ki Hála Istennek – mi csak a számokat látjuk.)

Még egy kis adat, legtöbben 18-24 évesek látogatnak minket, főképp lányok.

esküvői weboldal életkor

A legtöbb időt ezen a honlapon töltöttétek: http://www.eszteresmiklos.hu/eskuvo/eskuvoi-sutemenyek-kostolas/ – átlagosan 5 perc 20 másodpercet. Reméljük az esküvőn is ízleni fog, amit itt csak szemmel láttatok. Második legolvasottabb cikk idő alapján a weboldalunkon az eljegyzési gyűrűnk története, maga az elgondolás és megvalósítás: http://www.eszteresmiklos.hu/rolunk/eljegyzesi-gyuru/ vagyis a mi kis gyűrűnk cikke is igen olvasott lett, (átlagosan 4 perc 10 másodperc volt az itt eltöltött idő).

Már nagyon várjuk az esküvőt, ott találkozunk Veletek is! 🙂

Addig is látogassátok kedvetekre weboldalunkat, igyekszünk a Rólunk részt mindig frissíteni, és köszönjük a visszajelzéseket!

BUÉK – Idei esküvővel

BUÉK – Boldog Esküvős Új Évet Kívánunk!

Utólag is, és előre is, hiszen nekünk nagyon boldog lesz, már mondhatjuk, idén lesz az esküvőnk! 🙂 Karácsony előtt pár nappal ajánlott levelem érkezett. Kedves Postás bácsi a feladó részt orvosok által megirigyelt cirkalmas hieroglifákkal megfűszerezett inka írásmóddal írta meg, vagyis Eszterrel összedugott fejjel próbáltuk megfejteni, hogy kitől kaptunk ajánlott levelet. (szerintem a Postás bácsi bal lábhüvelykujjal egy homályos helységben ütvefúrózás közben forgatta a tollat)

És ekkor szívembe hasított a kisnyugdíjasinak nem mondható vezetési stílusom, és eszembe jutott, hogy mást is csalt már meg a Waze a traffipaxokat illetően. Hirtelen a BRFK betűi csillogtak fel a postás kézírásában. A karácsonyi örömre a gondterhelt felhők gomolyogtak rá. Gyorshajtásos büntetés az ünnepek előtt… Másnap az első voltam a postán, hogy kiváltsam.

Mint mikor a nap sugarai felragyognak a kietlen tájon, mint mikor a csokoládét majszoló gyermeki szem csillog a megpihent délutánon, mint az unikornis által húzott szivárványősvény az égen, úgy reppent fel lelkem a magas égbe a mennyei manna ízét érezve a boldogságtól lüktető ereimben, hiszen nem is büntetés volt! Én mindig betartom a megengedett sebességet, miért is gondoltam büntire… 🙂 Csupa jó, és szép hír: a budakalászi önkormányzat engedélyezte a házasságkötésre benyújtott kérelmünket.

Kívánok mindenkinek ilyen áldott kézírású postást, hiszen a katarzis, főleg karácsony előtt pár nappal: végigrepített az ünnepeken keresztül. 🙂

BUÉK Mindenkinek, bácsinak és néninek, cicának és kutyának, ifjúnak, s leánynak! Idén lagzi! 🙂

karácsony esküvő előtt 

Karikagyűrűk – a mi kis gyűrűink

Karikagyűrűk – a mi kis gyűrűink 

Eljegyzési gyűrű

Nagyon izgultam amikor Eszternek gyűrűt kerestem. Nehéz olyat találni, ami igazán szép, ami első pillanatban megfog, és nem engedi el a tekintetet. Olyan gyűrűt kerestem, amiben tükröződni látom a kifinomult vonásokat, meg kellett találnom azt, amivel azonosulni tudok, amivel meg tudom lepni a nagyszívű Egyetlenemet, hogy Neki egy életre szóló ajándékot adjak. Sok száz gyűrűt néztem meg, míg rá nem bukkantam az igazira. Gyönyörű formái voltak, igazi arany gyűrű, gyémánt volt benne levél foglalattal, egyből megragadott. A gyémánt a tisztaságot és az örökkévalóságot jelképezi. Az egyik arany levélke Ródiummal volt bevonva. A Ródium szemkápráztatóan csillog, pazarabbul ragyog, mint a földkerekség összes platinája. S bár a vékony Ródium bevonat idővel lekopik, fel fog alatta ragyogni a gyönyörű arany. Miután rátaláltam a gyűrűre, feltört bennem minden olyan érzés és szerelem, hogy mennyire fog Eszter neki majd örülni, hogyan adom majd át, vajon karomba fog-e borulni, igen-t fog-e mondani, de ez egy másik történet része… 🙂

Eljegyzési gyűrű

A karikagyűrűink – Aranyosak 🙂

A legtöbb ékszerboltban alig lehet kapni sima aranygyűrűt. Bár sok szép ötvözetet és kőberakást lehet találni, Eszterrel nagyon szeretjük az 1800-as évek miliőjét, éppen ezért a sima arany gyűrű felé húzott mindkettőnk szíve. A kezem egy picit nagy, így a vékonyka karikagyűrű furcsán nézett ki rajta, ezért döntöttünk az 5mm-es mellett. Ugyanolyan vastag lett mindkettőnk gyűrűje, és teljesen megegyezik a formája, csak az ujjméretek mások. 😉

eszteresmiklos.hu 

Amikor Eszter karikagyűrűjébe nem kértünk gyémántot, és egyáltalán semmilyen követ, az ékszerbolti eladó olyan lesajnálóan kiáltott fel, hogy “Neeem kértek köveeet?”, mintha csak egy betévedt fedél-nélkülivel beszélt volna, attól kezdve kicsit szánakozva tekintett ránk.

Pedig mi már akkor éreztük és büszkén tudtuk, hogy gyönyörűek lesznek. Fényesen fognak ragyogni ujjainkon. A gyűrű bezáruló kör formája végett a körforgást, az állandóan megújuló életet jelképezi. Ha a gyűrű felülete tükörsima, és a kör folytonosságát nem szakítja meg semmilyen kő, vagy forma, akkor a házasság zökkenőmentes, és boldog lesz. Bár az előbbi egy kedves népi hiedelem, ennek ellenére mi nemcsak hiszünk benne, hanem egyenesen tudjuk, hogy boldog életünk lesz, mert nagyon-nagyon szeretjük egymást, és kívánunk mindenkinek annyi örömet, mint amennyit mi élünk át viselésükkor! 🙂

Karikagyűrűk

Írtam még egy cikket a gyűrűkről, ha kíváncsi vagy, itt találod:

Amikor az ékszerek is lencsevégre kerülnek

Esküvői sütemények előkóstolása

Esküvői sütemények előkóstolása

Esküvői sütemények… Máooo! Biztos volt már rá példa, hogy egy süteményesnél a sok-sok finom ételt látva a bőség zavara győzött, és a választás ilyenkor egyenesen lehetetlen. Esküvői süteményeink főkóstolóját tartottuk Hűvösvölgyben. Ennek fényében mindegyik tortából vettünk egy kicsit, így sikerült kialakítani egy olyan Faragó-Harsányi-Szilágyi család féle gourmet sorrendet, amellyel nem lehet melléfogni.

A sütemények a Herr Cukrászda ékes remekei, alkotásaik színesítik látásunkat, betöltik mosollyal a levegőt, és érzékien hatnak az ízvilágok megismerésének kalandos ősvényein.

Herr eszter és miklós esküvője

Következzenek tehát a várva várt sorrendek, vajon kinek melyik ízlett a legjobban?

Szilágyi Balázs Lúdláb • Epres joghurt torta • Citromos zselés torta (nem tudjuk mi a neve) • Csokigolyó (Royal bomba) • Puncs • Zserbó Harsányi Márta Lúdláb • Diós reszelt • Gesztenyés (bár ilyen nem volt) • Epres joghurt • Citromos minyon (lehet, hogy mignonnak írják) • Mézes krémes • Royal bomba • Többi minyon Szilágyi Emese Lúdláb • Epres joghurt • Diós reszelt • Mézes krémes • Mandulás csemege Szilágyi Bálint Lúdláb • Citromos Minyon (egyben van) • Eper (ez joghurtos) • Diós reszelt

És jöjjenek akkor a versenyzők (sütimütik)

Faragó Eszter és Harsányi Miklós

Sütik esküvőre

És az elmaradhatatlan utána állapot:

megevett torta

A Vőlegény sorrendje:

Igen nehéz volt dönteni, mert az ízek a kóstolás során egymásra épültek, és az ízharmonizáció fúziós hatása olyan összhatást gyakorolt az ízérzékelésre, amely az egymásra ható megélt finomságérzeteket egy felfűzött és folytonos élménnyé gyúrta össze, és nehéz meghúzni azon elválasztó határvonalakat, amely oszthatóan elválasztja egymástól az ízérzeteket. Ennél fogva mégiscsak kialakult egy belső szubjektivitásoktól nem mentes, objektívnek látszódó lista, amely magában foglalja a tudatos döntések akaratlagos rangsorát. Ezen szempont alapján bátran leírhatom kedvenc sorrendemet: Mandulás csemege (nincs a képen, mert megettük, mire elkészült a fotó 😉 ) • Lúdláb (nem is ettem belőle, de finomnak látszódott) • Citromos zselés • Minyonok •  Epres joghurt • …és a többi 🙂

A Menyasszony sorrendje:

Ezek után én csak egyszerűen felsorolom. Lúdláb (én sem ettem belőle, de úgyis fogunk még addig kóstolgatni tőlük) • Mandulás csemege • Citromos minyon • Mézes krémes • Epres joghurt